top of page

HUISARTS VAN WACHT

Uw huisarts is elke weekdag te bereiken van 8u tot 18u.

U kan beroep doen voor dringende medische hulp en vragen op de huisarts van wacht, op weekavonden vanaf 18u tot 8u de volgende ochtend & in het weekend & feestdagen vanaf vrijdag 18u tot maandag 8u.

De huisarts van wacht is bereikbaar op het nummer 1733.


Tijdens het weekend en op feestdagen, wordt u doorverbonden naar de Huisartsenwachtpost Noordwest-Brabant, gevestigd in de Maurits Sacréstraat 23 in Merchtem (1785). De wachten worden opgenomen door artsen uit het wacht gebied.

Tijdens weekavonden, wordt u doorverbonden met een huisarts van Opwijk of Merchtem die overdag ook zijn/haar eigen patiënt werking heeft en zo soms 36 opeenvolgende uren beschikbaar is.


Voor niet dringende (hulp die kan uitgesteld worden tot de eerst volgende werkdag) medische hulp en vragen kan u contact opnemen met uw eigen huisarts tijdens de week. Indien u geen online afspraken meer heeft voor de dag zelf kan u de dag zelf telefonisch contact opnemen met uw huisarts. Dit is niet de functie van de wachtdienst en zal, gezien de beperkte medische info, impact hebben op de kwaliteit van zorg van uw niet dringende reguliere geneeskundige hulp. Acute zaken die niet kunnen wachten tot de volgende ochtend worden uiteraard gezien, daarvoor is de wachtdienst voorzien.


Wanneer uw situatie levensbedreigend is, belt u 112.

1733

!!! De wachtdienst geldt enkel voor dringende medische zorgen die niet uitgesteld kunnen worden tot de eerstvolgende werkdag. Uw arts staat namelijk de dag nadien weer voor u klaar. 

Weekwacht

Er is een georganiseerde weekwacht van 18u tot en met 8u.

Enkel voor dringende medische hulp belt u het nummer 1733. 

Weekendwacht

Vanaf vrijdag 18u tot en met maandag 8u is er een georganiseerde weekendwacht in de wachtpost te Merchtem. 

Deze dienst is ook bereikbaar via het nummer 1733. 

Het adres van de wachtpost is Maurits Sacréstraat 23 1785 Merchtem

bottom of page